Nyheter Husbil.se

Första husbilen från Dethleffs med fyrhjulsdrift

Husbil.se 2024-09-02

Inför säsongen 2025 lanserar Dethleffs sin första husbil med fyrhjulsdrift – Globebus Performance 4x4. Här hittar du all information om husbilen, som visas upp både på the Caravan Salon och Elmia Husbil Husvagn 2024.

Globebus Performance 4x4

Nya Globebus Performance 4x4 kommer med robust utseende, fyrhjulsdrift och funktioner för långvarig fricamping. 

Husbilen Globebus Performance 4x4 är en lågprofilmodell med kraftfull drivlina, off road-möjligheter och robust utseende. Detta är ett perfekt resesällskap för campingentusiaster som ibland vågar sig utanför oasfalterade vägar, snöiga backar och som värdesätter självförsörjning.

Ultimat frihet tack vare fyrhjulsdrift och robust chassit

Den nya husbilen är byggd för att du ska få maximal frihet under semestern. Med den blir även de mest avlägsna platserna inom räckhåll. Grusstigar, sandstrand, gropiga campingplatser och isiga sluttningar är inte längre något problem. Den kommer med en motor på 163 hk, 8-växlad automatlåda, diffbroms, förhöjd fjädring och förstärkt framaxel så att den tål en last på 2100 kilo. Luftfjädringen på bakaxeln ger en jämn och bekväm körning.

Globebus Performance 4x4
Husbilens robusta design gör det möjligt att ta sig off road.

Byggd för självständighet och långvarig fricamping

Husbilen är byggd för att du ska kunna få total självförsörjning och de har fokuserat på att minimera användningen av gas som strömkälla. En dieselvärmare värmer vardagsrummet och ger en jämn tillförsel av varmvatten. Kylskåpet drivs av el. Den enda gasdrivna apparaten är gashällen med två brännare som drivs av en 2,8 kilos gasflaska som förvaras under diskbänken. Ett ATG-batteri med en kapacitet på 263 Ah driver lampor och andra eldrivna enheter i flera dagar. En modern vattenlös toalett bidrar också till större självförsörjning och ett vattenfiltreringssystem ger konstant tillförsel av rent vatten.

Pålitligt höghastighetsinternet

För att få snabbt och pålitligt internet är Globebus Performance 4x4 utrustad med en Camper Net G5 internetlösning. Denna ger mottagning var du än befinner dig och du får en hastighet på upp till 20 gigabit/sekund. Perfekt för streaming, spel eller arbete.

Robust exteriör och premiumdesign på interiör

Premiumkvaliteten avspeglar sig på exteriören. Den har ett robust terrängutseende med 18 tumsterränghjul, matta svarta fälgar, svart stötdämpare, LED-ljusbalk och markis, stege och takreling i mattsvart.

Vardagsrummet är i måtten L 685 x B 220 centimeter och utrustad med avancerade funktioner som ger en lyxig campingupplevelse. Dörren är 70 centimeter bred och kommer med en utdragbar stege. Det kommer in mycket ljus genom fönstret i T-huven.

Husbilen är anpassad för två personer med matplats framtill och bekväma enkelsängar baktill. Mellan detta ligger ett gourmetkök med bra förvaring och stort kylskåp. Här finns också ett rymligt badrum som kan göras om till dusch snabbt tack vare en vridbar dörr.

Globebus Performance 4x4

Globebus Performance 4x4

Globebus Performance 4x4

Se alla husbilar från Dethleffs

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.