Nyheter Husbil.se

Detta ska du inte missa på Elmia Husvagn Husbil 2024

Husbil.se 2024-09-04

Elmia Husvagn Husbil 2024 är Nordens största mässa för det mobila livet och äger rum den 11-15 september 2024 i Jönköping.

Under mässan får du chansen att upptäcka de senaste modellerna av husbilar och husvagnar, samt en mängd tillbehör och campingutrustning. Missa inte möjligheten att träffa experter, delta i inspirerande seminarier och ta del av exklusiva mässerbjudanden. Oavsett om du är en erfaren campare eller nybörjare, finns det något för alla på Elmia Husvagn Husbil.

Låt oss kika närmare på några av utställarna som finns på plats och fordonen du inte ska missa från dem.

Laika Kreos H 5109

Laika Kreos H 5109

Kreos H 5109 är en lyxig och helintegrerad husbil som passar året om. Den utmärker sig särskilt för sin design och fokus på komfort och säkerhet. Den är utrustad med inredning med äkta trämöbler, en elektriskt styrd säng, stort fönster med panoramavy, separat badrumsdel och vinbox i garaget.

Husbilen har erövrat internationella juryer och vunnit stora priser som erkänner kvaliteten och designen. Laikas flaggskepp vann pris i Husbilspriserna 2024 i kategorin "Bästa lyxhusbil" och fick ett "Special Mention" vid German Design Award i kategorin "Utmärkt produktdesign - Bildelar och tillbehör".

Husbilen klarade på ett briljant sätt klimatkammartesterna: den gick från -15°C till +20°C på mindre än fyra timmar, vilket bekräftar byggkvaliteten hos Kreos. Här strävar man efter att vara den perfekta följeslagaren när som helst på året.

Dethleffs Alpa I 6820-2

Dethleffs Alpa I 6820-2

Upptäck husbilen med sin stora u-soffa som fångat bland annat. Micke och Nilla. Tillsammans har de bloggen och YouTube-kanalen Våra husbilsresor. Paret har länge velat ha en bekväm stor U-soffa i bak, så de valde en Dethleffs Alpa I 6820-2 som sitt rullande semesterhem. Träffa dem i Dethleffs monter: fredag och lördag mellan kl. 11.00 och 13.00. De ger i allmänhet goda råd och berättar om sina erfarenheter av husbilslivet.

Pilote P720U

Pilote P720U

Den kompakta halvintegrerade husbilen Pilote P720U är en del av den nya Pilot-kollektionen för 2025, och ersätter husbilen P696U. Den nya husbilen är fortfarande utrustad med en stor U-formad lounge baktill som rymmer upp till sju personer. Här finns en nedsänkbar säng, ett rymligt badrum, ett stort kök och större utrymme med mer förvaring.

KABE Ri810 LGB

KABE Ri810 LGBBilden är ett fotomontage från KABE.

KABE Ri810 LGB är en husbil för dig som vill kunna dra tungt och som önskar hög standard och gott om förvaring. Den finns med både Crown- och Imperialutförande.

Detta är en helintegrerad husbil med tvillinghjul – dubbla bakhjul monterade på samma axel. Husbilens maximala tågvikten är på 7 ton och dragvikten är på 2 ton. En stark motor i kombination med bakhjulsdrift ger en bra framkomlighet även på vintern.

– Aktiva husbilsägare med fritidsintressen som till exempel häst, båt, motorcykel eller racerbil vill ha möjligheten att kunna dra tungt med sin husbil, säger Mikael Blomqvist, VD på KABE.

Le Voyageur LVXH 8.7 GJF

Le Voyageur LVXH 8.7 GJF

Le Voyageur LVXH 8.7 GJF är en husbil med en utvändig design av eleganta kurvor och harmoniska linjer. Interiören är stilren och funktionell med material som gör husbilen till en modell i toppklass. Den rymliga loungen går att anpassa för flera olika situationer och rymmer upp till fem personer. Badrummet erbjuder hög komfort och köket är fullt utrustat med gott om förvaring och stort kylskåp. Sovrummet har två enkelsängar med madrasser av hög kvalitet.

Niesmann+Bischoff Arto 78 och Arto 88

Niesmann+Bischoff Arto 78 och Arto 88

Om vi får tro Forsbergs så blir nya Niesmann+Bischoff Arto 78 och Arto 88 på Mercedes-chassi mässans dragplåster. Givetvis visar de även upp iSmove, Flair och även Arto på Fiat i deras monter från samma märke.

Niesmann+Bischoff har lanserat den första linern på Merceces och presenterar kompakta Arto 78 och den större modellen Arto 88. Arto har en sportig design med raka linjer och kombinerar körglädje med rymd och frihetskänsla. Nya Arto har allt du behöver när det kommer till självförsörjning. Med en 300 liter tank för färskvatten och en 200 liter gråvattentank har serien de största tankarna i sin klass. Den har fasta tankar för toalett (170 liter) och gasol (50 liter). I standardutrustningen ingår också ett bodelsbatteri på 150 aH som kan uppgraderas till 450 Ah. Kompletteras med solpaneler på 660 watt.

Är du redan i Forsbergs monter, missa inte heller Concorde som visar upp sex stycken lyxkryssare av modellerna Credo, Charisma och en Carver med bilgarage.

Läs också: Husvagnar att inte missa under Elmia Husvagn Husbil 2024

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.